Комисии уточняват щетите след потопа
Комисии уточняват щетите след потопа / netinfo

Шест комисии оценяват щетите в пострадалите села в община Марица, съобщи за Дарик кметът Запрян Дачев. Критично е и в момента положението в Костиево и Бенковски, където къщите все още са наводнени. В Бенковски с помпи се отводняват дворовете, наводнени снощи от изпуснатите язовири.

Над 50 са пострадалите къщи в Строево, все още има опасност кирпичените сгради да се срутят. Същата е ситуацията и в Костиево. Там положението е овладяно, след разкопаване на пътя и отводняването на района. Най- рано утре ще бъде отворен пътят от Строево към Съединение. Поне сто хиляди лева ще са необходими за възстановяване на пострадалия участък от пътя.

Съборени къщи има в Садовските села Козница, Болярци, Ахматово и Селци, потвърди кметът на Садово Марин Йосифов. Йосифов обикаля общината, заедно с комисия, която оценява щетите в пострадалите 6 селища. Земеделските площи са под вода.

Анализират се последствията от наводненията и в община Стамболийски, съобщи кметът Иван Яков.

Най- пострадали са градът и село Три водици. Вече са отводнени пострадалите къщи, хората почистват калта и тинята от приземните етажи. Остава опасността от срутване на кирпичените домове в района.

Други новини от Пловдив