Колумбийски наркотрафикант хванат на Летище София
Колумбийски наркотрафикант хванат на Летище София / cнимки: Sofia Photo Agency
Колумбийски наркотрафикант, обявен за национално издирване в Германия, е бил заловен в събота от граничните полицаи на ГКПП-Аерогара София. Мъжът се е опитал да отпътува за Брюксел, след като представил лична карта на името на 23-годишен испанец.

Граничният полицай е установил, че приносителят и мъжът на снимката са различни лица. В пътника е намерена и шофьорска книжка на името на испанския гражданин.

Двата документа са дадени за експертно изследване, от което станало ясно, че личната карта е оригинална, а шофьорската книжка е с подменена снимка на приносителя.

По-късно колумбиецът признал, че се казва Жулиан-Андре Е. /28г./. Той е влязъл в нашата страна на 29 декември 2006г. през ГКПП-Русе Централна гара с 20-дневна туристическа виза с колумбийския си паспорт.

Граничната полиция е направила запитване до Интерпол, от което станало ясно, че Жулиан-Андре е обявен за национално издирване в Германия. Той се издирва за изпълнение на присъда, наложена му от съда във Франкфурт за наркотрафик. През 1998 г. е участвал в престъпна група, като е пренасял наркотици от Колумбия в тялото си. Той е регистриран в германските полицейски служби и за нарушаване на закона за чужденците.

По случая е образувано досъдебно производство. С разпореждане на Софийската районна прокуратура, чужденецът е задържан за 72 часа.