Кола се взриви край Враца, няма пострадали
Кола се взриви край Враца, няма пострадали / cнимкa: Sofia Photo Agency

Автомобил "Мазда" с врачанска регистрация се взриви в движение на главен път Е-79 към 9 часа днес на входа на Враца. От областна дирекция "Полиция" съобщиха, че няма жертви и пострадали. От ударната вълна части на автомобила са се разлетели на сто метра по пътното платно, но, въпреки натовареното движение в този час, не са засегнали други превозни средства, допълват от полицията.

Предната част на "Мазда"-та е прелетяла десет метра и паднала в дере край пътя заедно с водача си – 28 годишният Димитър Ангелов от Враца. Той е невредим, уточняват от ОДП.

За кратко мястото на инцидента бе отцепено от полицията, докато на него работеше екип на ДОТИ. Полицията има три версии за взрива – че той се дължи на техническа неизправност на автомобила, че с него е пренасяно взривно устройство, което се е задействало или че в задната част на колата е заложено взривно устройство.

По данни на ОДП-Враца Димитър Ангелов работи като охранител в частна фирма. Той не е криминално проявен. Работата по случая продължава.