Кокинов препоръча на Малкия Маргин да се предаде
Кокинов препоръча на Малкия Маргин да се предаде / снимка: Sofia Photo Agency
Градският прокурор препоръча на Малкия Маргин да се предаде
24907
Градският прокурор препоръча на Малкия Маргин да се предаде
  • Градският прокурор препоръча на Малкия Маргин да се предаде

Назначената охрана на градския прокурор на София Николай Кокинов е вследствие на убийството на Боби Цанков и има връзка със срещите, за които стана ясно, че двамата са провеждали. Това обясни самият Кокинов в предаването „Денят" на Дарик. Той отказа да разкрие подробности, но уточни, че съвсем скоро те ще станат ясни. От ефира на Дарик Кокинов препоръча на издирвания във връзка с убийството на Цанков Николай Маринов - Малкия Маргин, сам да се предаде на органите на полицията. Тя го търси от вторник.

Градският прокурор разкри още, че от местопрестъплението на столичния булевард „Стамболийски" са се оттеглили трима души. Това е станало ясно след като са прегледани част от записите от видеокамери в района. Сигурно е също така, че куршумите, застигнали Боби Цанков и ранените двама мъже при инцидента, са изстреляни от два пистолета.

Ето какво още каза в интервю за Дарик градският прокурор на София:

Позволявам си обаче отново да ви върна към срещите ви с Боби Цанков, защото главният прокурор препоръча на нас, журналистите, директно вас да питаме за тях. С каква цел са били тези срещи?

Ще разберете съвсем скоро с каква цел са били. Информацията, която г-н Цанков предлагаше на прокуратурата, сме се опитали да я канализираме съобразно рамките на Наказателнопроцесуалния кодекс и съвсем скоро ще разберете какво имам предвид.

Използвали ли сте го като информатор?

Ами, както искате го разбирайте. В момента не е удачно да се коментира естеството на тия разговори.

Как върви темпото, свързано с работата по издирването на малкия Маргин?

Ами, до момента мога да заявя само, че не е открит, но така или иначе до сряда той има две алтернативи - или да се появи в съдебна зала, или да не се появи. Ако не се появи, мярката му за неотклонение, знаете, ще бъде веднага изменена в по-тежка - „задържане под стража". Така че в тоя смисъл той няма особено полезни ходове и бих му препоръчал да се предаде на органите на полицията, които го издирват.

А щом от деня на убийството на Боби Цанков до ден-днешен не успявате да го откриете, допускате ли, че той може вече да не е в страната, макар да има забрана за напускането й?

Ами, теоретично всичко допускам, но фактите, които са ми известни, водят по-скоро до извода, че е наблизо.

Можем ли да говорим за раздвижване в криминалния контингент след това?

Нормално е да се раздвижват, тъй като ние ги подбутваме да се раздвижват. Това е естествена тяхна реакция и тя ще продължи. Тази преса ще бъде еднопосочна и ще стеснява все повече свободното пространство за престъпниците.

Цялото интервю с Николай Кокинов четете тук