Кой поема управлението на ДПС?
Кой поема управлението на ДПС? / снимки: БГНЕС

Председателски съвет ще управлява ДПС до конференцията им през април догодина. Това съобщи след извънредното заседание, което се проведе в дома на почетния лидер на партията Ахмед Доган в Бояна, говорителят Велислава Кръстева.

Тя уточни, че решенията на съвета са взети единодушно, като на заседанието са  присъствали повече от 80% от членовете.

ДПС изключи Лютви Местан от партията

"Централният съвет избра председателски съвет в състав Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, които ще изпълняват правомощията на председател на ДПС, на Централния съвет на ДПС, Централно оперативно бюро и на парламентарна група до провеждането на конференция", поясни Кръстева.

Кой поема управлението на ДПС
netinfo

Четин Казак е роден на 29 юли 1972 г. в Търговище. По образование е юрист, в 43-ото Народно събрание е избран от Габрово. Бил е депутат и в предишните четири български парламента. Секретар на парламентарната група на ДПС, зам.-ръководител на делегацията на Народното събрание в парламентарната асамблея на НАТО.

Мустафа Карадайъ е роден на 8 май 1970 г. в с.Борино. Икономист, избран за депутат от Смолян. Бил е депутат и в 42-ото Народно събрание.

Рушен Риза е роден е на 1 август 1968 г. в с.Николаевка. В сегашното Народно събрание е избран от Добрич. Икономист е, бил е депутат и в 41-ия и 42-ия парламент.