/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов е уведомил Столична регионална здравна инспекция за положителния си тест за COVID-19 и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Министър-председателят също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов вече обяви, че се самоизолира след положителната проба за Covid-19 на премиера Бойко Борисов през социалните мрежи и заяви, че ще се подложи на PCR тест възможно най-скоро.