Във връзка с множеството запитвания от граждани относно издаването на сертификат за ваксинация срещу COVID-19, Министерството на здравеопазването припомня:

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 лицата могат да получат след приложена втора доза от ваксината. Всеки, който има издаден КЕП - квалифициран електронен подпис на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес: https://his.bg/, от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения (ВИДЕО)

След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“. Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.


❓Как да получа сертификат, доказващ че съм имунизиран срещу COVID-19❓ ✅ Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран...

Posted by Министерство на здравеопазването on Wednesday, 24 February 2021


Обръщаме внимание, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.