Хиляди могат да останат без книжки, след като са спрени курсовете
Хиляди са заплашени да останат без шофьорски книжки, след като Бългаският червен кръст преустанови курсовете си до края на април заради COVID мерките. Автошколи твърдят, че заповедта на здравното министерство блокира всички курсисти в страната. Желаещите за удостоверение за управление на МПС ще трябва да изчакат, въпреки че са покрили изпитите по кормуване и теория.

„Синът ми се взе изпитите, но се оказа, че може да получи книжката си от КАТ, след като представи определен брой документи. Сред тях е и удостоверението за изкаран курс в БЧК за първа помощ. Оказва се, че такъв не се провежда вече втори месец заради заповед на здравния министър. От БЧК ми казаха, че София е в червена зона и ме препратиха в други градове, които не са в червена зона. Оказахме се обаче в омагьосан кръг”, разказа Господин Иванов, чиито син не може да получи книжката си поради тази причина. Той е подал документи за работа, която изисква наличие на свидетелство за правоуправление на МПС.

Хиляди остават без шофьорски книжки заради COVID мерките

„Царят дава, падарят не дава. Ситуацията е точно такава. Стотици курсисти чакат. ”, добави Красимир Георгиев  от Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

БЧК са изпратили писмо до министерството на здравеопазването с молба курсовете да бъдат възобновени, след като все още няма издадена заповед за разхлабване на мерките. Водят се преговори за разхлабване в тази част на мерките, съобщава NOVA, като се позова на свои източници.
NOVA