Мачът с Антъни Джошуа ще се състои, но най-вероятно няма да е през юни. Това заяви Кубрат Пулев в ефира на предаването "Неделята на NOVA". Претендентът за световната титла се надява мачът да е до края на годината.

„Аз съм готов и за 20 юни, ще съм готов, дотогава ще бъда ракета, ще отида и ще го победя”, каза боксьорът. Той изтъкна, че мачът е подписан и са договорени всички клаузи.
„Има и клауза реванш да му дам, след като го победя”, каза Пулев.

Кубрат Пулев: Спорт ще има най-рано след 2 години (ВИДЕО)

Заради случващото се в световен мащаб около коронавируса, Пулев смята, че спорт ще има най-рано след 2 години. Самият той не си е правил изследване за COVID-19.

„Не знам какво е хапче. В нашето семейство хапче не се е взимало, когато те боли глава, влизаш в банята измиваш се, отиваш на разходка”, разказа боксьорът.

Той направи коментар и на мерките, които се взимат в страната, както и на затварянето на спортните зали. Според Пулев мерките трябваше да са още по-строги. Той отправи критики към политическата класа.

Кобрата скочи на политиците: Играят си на БСП, ДПС, ГЕРБ, БЗНС, ТКЗС, ГЪЗИСЕ

„Хора, ако продължавате по този начин, народът е обречен”, каза Пулев. „Да се плюят премиер и президент, да обличаме костюми в парламента, да правим циркове ли?”

„Ние не оценявахме нищо, ако този вирус унищожи всичко, една седмица след като се разкара, пак няма да го оценяваме. Надявам се всичко това да приключи добре и бързо, но моите инстинкти показват друго. Световната икономика е в тежък нокдаун, връщане назад няма. Не действаме ли заедно, не можем да оцелеем”, каза Пулев.

Попитан дали ще дари средства за борбата със заразата, боксьорът каза: „Винаги съм давал, това е най-малкото, което мога да направя”.
NOVA