Коалиция „АБВ - Движение 21” се регистрира за участие  в изборите
Коалиция „АБВ - Движение 21” се регистрира за участие в изборите / БГНЕС
Коалиция „АБВ - Движение 21”
92426
Коалиция „АБВ - Движение 21”
  • Коалиция „АБВ - Движение 21”
Коалиция „АБВ - Движение 21” се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори. Председателят на АБВ Константин Проданов и зам.-председателят на „Движение 21“ Данаил Георгиев подадоха в Централната избирателна комисия документи за регистрация за участие на коалицията в изборите.
 
"За нас това е коалиция на алтернативата, на перспективата. Ние сме направили едно стабилно обединение в ляво-центристкото пространство и амбицията ни е да дадем отпор, както на партиите на статуквото, така и на наглите демагози и популисти, които в момента ни заливат с поредната доза фантасмагорични обещания, които няма как да се изпълнят. На този фон ние ще предложим конкретни и прагматични леви предложения и се надявам да има чуваемост за нашите послания", коментира Константин Проданов.
 
"ГЕРБ обещават, че щели да вдигат минималната работна заплата до 650 лева, но да обяснят тогава защо преди два месеца, когато внасяха средносрочната бюджетна рамка, предвидиха за 18-та и 19-та година тя да замръзне на 460 лева. Какво се промени за 2 месеца, освен че идват избори и как да им вярваме?", допълни той.
 
"Нашата цел и основна идея е да се представи една разумна и умерена, прагматична алтернатива на тази ширеща се демагогия, която наблюдаваме напоследък особено силно в системните партии в България. От наша страна имате заявката, че ще представим само най-умерени и разумни решения за проблемите пред страната ни", посочи от своя страна на „Движение 21“ Данаил Георгиев.