/ БГНЕС
Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на депутата от ДПС Делян Пеевски за голямото дарение към местната болница.

"Благодаря на най-големия дарител на МБАЛ-Пазарджик – г-н Делян Пеевски", заяви Попов, който благодари на всички дарители, помогнали в извънредното положение на най-голямото здравно заведение в областта. Общо даренията за болницата са около 150 000 лева.

От тази сума по-голямата част е дарил именно Пеевски - 82 000 лева от тях. освен това народният представител от региона е предоставил безмъзмездно за МБАЛ в града няколко респираторни апарата и защитни облекла за персонала.

„Чест прави на господин Пеевски. Не, че е ангел, но е най-големият дарител. И на това ли да го оплюем и да не му благодарим? При цялата тая беднотия. Ние ще минем всички граници от омраза. Не го казвам, защото съм в добри отношения с господин Пеевски", заяви от своя страна по бТВ шефът на комисията по култура в НС и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

"Добро е делото, което върши. Но човекът дава пари и помага в тежка ситуация. Когато всички му се подмазваха, аз го критикувах. Да, ама сега жестът е добър, жестът е за всички ни, жестът е смислен“, коментира Рашидов дарителската кампания на Пеевски.