/ iStock/Getty Images
Кметът на община Баните Милен Белчев почина от коронавирус в МБАЛ-Смолян, според информация от областната болница.

Лекар и медицинска сестра са сред заразените с коронавирус в област Смолян

Осем пациенти с коронавирус на възраст от 45 до 81 г. са починали през почивните дни в област Смолян
, съобщиха от РЗИ. Общо 45 са новите случаи на COVID-19 през последните две денонощия, като 31 от тях са настанени в болници. Трима лекари и две медицински сестри са сред новозаразените.

Белчев загуби битката с COVID-19, след като със същата диагноза през ноември издъхна и неговият брат близнак, учител в село Оряховец.
 
 

Изказвам съболезнованията си на семейството и близките на Милен Белчев - кмет на община Баните. Скърбя за загубата на...

Posted by Даниела Дариткова on Monday, 30 November 2020


"Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек", написа в профила си във Фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Двама ученици от Смолян са с коронавирус

В община Баните днес и утре е обявен 2-дневен траур. Със заповед на заместник-кмета Зорка Маджарова знамената върху сградите на държавната и местната власт са свалени наполовина, а културните и спортни прояви са отменени.

В болници в областта са настанени 31 от позитивните, а 14 са на домашно лечение. Новозаразените са на възраст от 35 до 80 г. Сред новите случаи са обитатели на социалните домове в с. Фатово и с. Петково, както и учител от община Борино.

С положителна проба за COVID-19 е и санитар от дома за хора с психични разстройства в Петково. Предстои да се вземат проби за тестуване за коронавирус и на останалите служители от персонала и настанените в дома.