Кмет и президент вдигат знамето на София
Кмет и президент вдигат знамето на София / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

С тържествен водосвет на площад „Свети Александър Невски” официално беше вдигнато знамето на София по повод празника на столицата. На церемонията присъстваха президентът Георги Първанов, кметът на София Бойко Борисов, еврокомисарят по външната политика Бенита Фереро-Валднер, която по-рано получи званието "Почетен гражданин на София" на тържествена общинска сесия.

Сред официалните лица бяха още председателят на Общинския съвет Владимир Кисьов, както и много общински съветници и заместник-кметове.

На поканата на столичния кмет Бойко Борисов тържеството да уважат всички кандидати за кметове се отзоваха тези на БСП – Бриго Аспарухов, на НДСВ – Антония Първанова, на Съюз БГ – Юлиана Дончева, на ССД – Милан Миланов и на Демократическата партия – Константин Папазов. След тържеството, в рамките на което държавният глава прие почетен гвардейски караул, президентът и кметът на София запалиха свещ в църквата „Света София”. И двамата пожелаха на столичани да имат повече вяра, надежда и любов.

Президентът и кметът присъстваха на началото на пълненето с вода на езеротоАриана”. В реконструкцията му са вложени над 3 млн. лева от частна фирма. Езерото ще се напълни до 14 дни, уточни Бойко Борисов.

В езерото „Арина” през лятото ще има водни колела и лодки, а през зимата ще може да се карат и кънки на лед.

Приключи и ремонтът на лятната естрада в Борисова градина, допълни кметът.