Кмет и бизнесмен от Павел баня задържани за 72 часа
Кмет и бизнесмен от Павел баня задържани за 72 часа / снимка: DarikNews.bg, Стара Загора
Кмет и бизнесмен от Павел баня задържани за 72 часа
61237
Кмет и бизнесмен от Павел баня задържани за 72 часа
  • Кмет и бизнесмен от Павел баня задържани за 72 часа

Кметът на Павел баня Станимир Радевски и местният бизнесмен Теньо Паунов са задържани за срок от 72 часа. Повдигнати са им обвиненията по чл.203 във връзка с чл.282 от наказателния кодекс или длъжностно присвояване в особено големи размери.

„Има достатъчно основания да се поиска от прокуратурата и пред съда разбира се отстраняването на г-н Радевски от заемания към момента пост”, категоричен е директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев.

От вчера в ареста в Стара Загора е задържан от вчера кметът на община Павел баня Станимир Радевски и местният бизнесмен Теньо Паунов, който е съпруг на заместник-кметът на община Павел баня Милена Паунова.

Задържането на двамата е станало след акция на сектор БОП-Стара Загора. По официална информация от ОД на МВР-Стара Загора, кметът на Павел баня е задържан, заради това, че в периода от 2.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице  е превишил правата си е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота на Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня.

С тези действия общината  Павел баня е била ощетена със сумата от 803 800 лв. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл.282, ал.2, вр. ал.1 от НК, по което на лицата е повдигнато обвинение.

Новини от Стара Загора