Клошар почина от премръзване в Силистра
Клошар почина от премръзване в Силистра / netinfo
66-годишен клошар е намерен мъртъв край питейно заведение в Силистра, съобщиха от полицията. Той е починал от измръзване, е заключението на съдебния лекар. Постепенно обстановката в Силистренско, предизвикана от обилния снеговалеж, се нормализира.

Отворен е за движение пътят от Силистра за Шумен, съобщи директорът на „Гражданска защита” Явор Минков. До границите в Добричка и Разградска области също са разринати пътищата, а машини на силистренското пътно поддържане помагат дори на колегите си от съседните райони. Възстановено е движението по пътя от Тутракан за Русе, но към Силистра пътят е трудно проходим, обясни кметът на Тутракан Георги Георгиев.

В общината през нощта няма да бъде отменено бедственото положение, тъй като две трети от селата остават откъснати от общинския център. Отказана е помощта на военните машини от поделението в Шумен, защото нямали гребла за пробиване на снежните преспи, обясни Георгиев.

Четвърто денонощие в района селата Антимово и Бреница ще бъдат без ток и вода. Кметът очаква в събота до обед да бъдат възстановени комуникациите в целия район.