Интересът на китайските туристи към смолянското село през последните години е провокиран от рекламна кампания на млечен продукт с марка „Момчиловци”
Интересът на китайските туристи към смолянското село през последните години е провокиран от рекламна кампания на млечен продукт с марка „Момчиловци” / Петя Царевска
Китайски туристи ще празнуват в Момчиловци Нова година, съобщи кметът Сийка Суркова. Група от азиатската държава пристига в родопското село в петък, когато според китайския календар започва годината на кучето. Туристите са избрали за новогодишния си празник родопското село, станало известно в Китай като място на дълголетието.

Астролози вещаят конфликти и природни бедствия в Годината на Кучето
 
Домакините от Момчиловци ще нагостят гостите с родопски специалитети и натурално кисело мляко. Интересът на китайските туристи към смолянското село през последните години е провокиран от рекламна кампания на млечен продукт с марка „Момчиловци”. Млякото с името на родопското село се наложи на пазара в Шанхай и доби популярност като напитката на дълголетието. След успеха на млякото, към Момчиловци целогодишно се насочват около 1000 китайски туристи, допълва Сийка Суркова.
 
Празнуващите китайци ще получат специален новогодишен поздрав от кметството.