От името на ПП-ДБ искам отговорно да заявя, че най-сетне е време българският парламент да заработи и да започнем да решаваме реалните проблеми на хората.

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков от трибуната на 49-ото Народно събрание.

НА ЖИВО: Депутатите от 49-ото Народно събрание положиха клетва

"Не през изпразнена от съдържание риторика, а със законодателна програма, която да отразява истински важните приоритети пред България. Земеделието и подпомагането на малки и средни ферми в България трябва да стане национален приоритет", отбеляза той.

И бе категоричен, че "не е нормално да внасяме 70% от месото, 50% от доматите и 30% от млякото". И добави, че "България има едни от най-плодородните земи в Европа".

Президентът пред депутатите: Свиках заседанието в Страстната седмица с надеждата за ново начало


От думите му стана ясно, че е време да се насочат повече средства към фермите - чрез работа на земеделската комисия в тясно сътрудничество с браншовите организации на малките и средни земеделски производители.

"Време е да запретнем ръкави и тази така нужна инфраструктура да започне да се случва. Време е България да влезе в Шенген. Българските граждани не трябва да се чувстват като втора ръка граждани. Заслужаваме да се присъединим към Шенгенското пространство заедно с Румъния", категорично заяви Петков.

Десислава Атанасова: Всеки, който не се съобрази с изборните резултати ще загуби

И допълни, че "трябва да направим реформа в службите за сигурност и да приемем механизма за разследване на главния прокурор".

"Време е да поправим и някои от грешките на миналия парламент. Още не вярвам, че законът за домашно насилие не беше приет в последния парламент. 48-ото НС не подкрепи жертвите", каза още съпредседателят на ПП.

Според него трябва да бъде приет бюджет с 3% дефицит, както и социална програма.

Продължаваме политиката за по-високи заплати на учителите“, каза още съпредседателят на ПП и посочи, че друг приоритет на обединението е осигуряването на достойни заплати за лекарите и медицинските сестри.