/ БГНЕС
Премиерът Кирил Петков и вицепремиерите ще участват в блиц контрол в Народното събрание в петък. Депутатите започнаха работа точно в 09:00 ч. 

На въпроси на депутати ще отговарят премиерът Кирил Петков, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Николай Събев и Александър Николов.



След блиц контрола ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

В петък ще заседават и четири комисии – бюджетната, Комисията по правата на човека, Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и Комисията по образованието и науката.

Бюджетната комисия ще обсъди Законопроект за удължаване до 31 март 2022 г. на действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2021 г., Закона за бюджета на ДОО за 2021 г. и Закона за бюджета на НЗОК за 2021 г.

Членове на Комисията по образованието и науката ще отправят актуални въпроси към министър Николай Денков, а точка втора от комисията е първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.
БГНЕС,БТА