Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков гласува на изборите 2 в 1 в 133 СУ „А. С. Пушкин“ в София.

"Гласуването с машина е много по-лесно, шансът за манипулация е много по-малък", заяви Петков. 

Според него е ненужно да се броят контролните разписки на 100 процента. "Надявам се това да не създаде хаос", коментира той във връзка с решението на ЦИК за преброяване на всички разписки от машинния вот. Според него проверка на 30 на сто от разписките е било достатъчно.

"Гласувах, за да продължим промяната, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент. Много е важно след изборите да не се хвърлят имена. Всички знаем, че следващото правителство ще е коалиционно. Трябват две политики - за смяната на главен прокурор и да спрем корупцията. Ние ще можем да говорим спокойно с този, който е съгласен с тези две политики", каза още Петков.

Трябва да има задълбочен диалог с Република Северна Македония, в който да се включат историци, икономисти и хора от културата, каза в отговор на въпрос Кирил Петков.

"Не е нормално да се лети от София до Скопие през Виена, не е нормално да нямаме директна влакова връзка, не е нормално българският бизнес да продава по-лесно в Австралия, отколкото в Република Северна Македония", отбеляза той. Петков е на мнение, че добросъседските отношения трябва да се задълбочават и интересът на България да се запази.