Кирил Маричков
Кирил Маричков / БГНЕС
Президентът Румен Радев удостои с орден "Стара планина" първа степен певецът Кирил Маричков на официална церемония на "Дондуков" 2.

Кирил Маричков
БГНЕС

"На тази сцена вълнението е различно, а съм бил на много сцени. Още от началото на "Щурците" български режисьор ми каза: "Човек излиза на сцената, само ако иска да каже нещо много важно и не може да го задържи в себе си", каза от сцената фротменът.

Кирил Маричков
БГНЕС

"На сцената аз имах непрестанно желание да предам музиката в мен на публиката и да направя живота по-добър. Това важи и за науката, и за медицината", добави Маричков, който в заключение благодари за признанието и високата чест.

Кирил Маричков
БГНЕС

Още с орден "Св. св. Кирил и Методий" бяха удостоени също проф. д-р Венко Александров, проф. Христо Баларев и Симеон Спиридонов.

Д-р Александров е обучил над 150 анестезиолози и аниматори за най-големите болници в страната и е дългогодишен ръководител на "Света Екатерина". Симеон Спиридонов е български художник, известен с творбите си в цял свят. Проф. Христо Баларев е известен с откритията и трудовете си в областта на науката в областта на химията.
Президентът лично връчи ордените на наградените - благодари им и им пожела успех.

Кирил Маричков
БГНЕС

В кратко слово Румен Радев отбеляза, че "високите постижения на творци, учени и лекари ни изпълват с гордост".

"В историята си България е възкръсвала благодарение на силата на българския дух, който се предава през поколения. Българските творци и учени днес продължават да дават стойностен принос към световната наука. Днешните награди са благодарност на цялото ни общество, с която вие нареждате страната до развити нации в областта на науката и културата", каза президентът.