Днес е първият от серията почивни дни за празниците и трафикът в цялата страна е изключително интензивен. На магистрала "Тракия" са се образували тапи и километрични колони на няколко места заради катастрофи. 

Временно се ограничава движението при 37-ми км на АМ „Тракия" в посока Пловдив поради пътнотранспортно произшествие. Трафикът се пренасочва по път I-8 София - Ихтиман през Ихтиман  до пътна връзка „Мухово" и се включва на АМ "Тракия".

Верижна катастрофа блокира едното платно на АМ "Тракия" край Пловдив, съобщава БНР. Затворена за движение е лявата лента на магистралата в посока Бургас, в участъка на 142 км.   По първоначални данни, причините за инцидента са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Засега няма данни за пострадали, а само за материални щети, съобщават от МВР - Пловдив. 

Другата тапа е отново в посока Бургас, около 347 км. По информация на Dariknews.bg са се ударили три коли. Няма данни до този момент за пострадали. На място са полиция и Пътна помощ. Колоната от автомобили е над 5 км.

Апелът към шофьорите е да карат с повишено внимание при наближаване на този участък.