Километрични опашки от камиони на Кулата заради стачкуващите гръцки фермери
Километрични опашки от камиони на Кулата заради стачкуващите гръцки фермери / БГНЕС

Ограничението за преминаване на товарни автомобили през ГКПП Кулата-Промахон в двете посоки се запазва, съобщават от МВР. Причината е подновени протестни действия на гръцките фермери.

Опашката от камиони от българска страна на пункта вече е над 15 километра, подобна е и ситуацията в гръцката част, съобщава Нова телевизия.

От вчера следобед леки коли и автобуси минават през ГКПП-то.

През ГКПП - Илинден няма да бъдат пропускани превозни средства в интервалите 10.00 - 15.00 часа и 17.00 - 22.30 часа.

Гръцки фермери са блокирали пътя за Маказа на 12 километра преди контролния пункт на тяхна територия. Гръцките автомобили не се пропускат през ГКПП-то.

Българските коли преминават към Гърция, но на пункта ги предупреждават, че на гръцка територия има протест и пътят е блокиран от гръцка страна, съобщиха от пресцентъра на областната администрация, позовавайки се на информация на ГД „Гранична полиция". От там препоръчват на пътуващите в този регион да използват ГКПП „Златоград".

Докога ще продължи блокадата на гръцка територия, засега не е ясно. Гръцки фермери обаче са доверили на свои колеги от българската страна на границата, в района на Кирково, че се прави организация за голяма блокада на пътя за Маказа от гръцка страна в четвъртък.

Други новини от Благоевград