/ БТА
Катастрофа блокира движението в централната част на Шумен, около църквата до пл. "Кристал", съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ася Йорданова.  

След пътното произшествие е затруднено движението по улица  „Климент Охридски“ в града, отбеляза тя и призова водачите да шофират с повишено внимание в пътния участък. 

По първоначални данни са се ударили водачи, управлявали леки автомобили „Рено“ и „Тойота“. На място са екипи на полиция, пожарната и спешната помощ. Към момента няма сериозно пострадали. Пътник от единия автомобил се е оплакал от болки в гърдите. Двамата водачи са правоспособни. Те са тествани за шофиране след употреба на алкохол, пробите им са отрицателни, уточни Йорданова. 

По думите ѝ към момента се пропуска регулярно движението по ул. „Климент Охридски“, но има затруднения в движението по отсечката от улиците „Панайот Волов“ към „Цар Иван Александър“ в града. 

В сравнение с 2022 г., пътнотранспортната обстановка в областта е влошена и тежките произшествия са с 28 повече, съобщиха на 30 януари от ОД на МВР в Шумен при отчет за дейността си през 2023 г. 
Станимир Савов/БТА