КАТ иска да определя глобите на шофьорите още на пътя
КАТ иска да определя глобите на шофьорите още на пътя / netinfo
КАТ да може да определя глобите на водачите още на пътя е едно от предложенията за изменения в закона за движение по пътищата, съобщи пред Дарик радио началникът на КАТ – Пътна полиция комисар Алекси Стратиев. Той допълни, че е необходимо да бъдат завишени и изискванията към шофьорите за състоянието на автомобилните гуми.

С 5 процента са намалели жертвите при катастрофи у нас от влизането на закона за движение по пътищата, съобщи Алекси Стратиев. Според него обаче е необходимо опростяване на процедурата по налагане на наказанията на нарушителите на пътя. Комисар Стратиев съобщи, че една от идеите за изменение на закона предвижда полицаите да могат да налагат наказанията на водачите още на улицата.

„Вече сме направили предложение пред комисията по безопасността на движението за промените в закона за движение по пътищата, но не към завишаване на санкцията, а по-скоро към подобряване на организацията. ”

Над 380 хиляди са регистрираните автомобили до момента в страната като до Коледа броят им ще надхвърли 400 хиляди, съобщи още комисар Стратиев. Според него нормалното число на автомобилите които се регистрират у нас на година е около 200 хиляди.