Владимир Каролев
Владимир Каролев / БГНЕС
Нарушителят, който бе пуснат под 50 хил. лв. гаранция, прекарал добре в ареста
Икономистът Владимир Каролев, който наруши карантината си във връзка с коронавируса и беше арестуван в Разлог, пусна съобщение до медиите в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Вчера заради погазването на правилата при извънредното положение той се сдоби с две обвинения от прокуратурата - едно за нарушаване на карантината и второ за подвеждащи публикации в социалните мрежи, поставящи под съмнение мерките срещу COVID-19. Беше му наложена и гаранция от 50 000 лева. 

Каролев трябваше да е под домашна карантина в София, тъй като малко преди обявяването на извънредното положение на 13 март, се е върнал от Великобритания, при това в полет заедно с двама души, поставени също под карантина до днес. Вчера финансистът бе задържан в Разлог, прекара 24 часа в ареста и бе ескортиран до столицата, където го обвиниха за нарушенията на разпоредбите. В поста си той моли журналистите да спрат да му звънят, освен ако не искат да си говорят с него за финанси, икономика и Тръмп. "Ако искате да се говорим за икономика, финанси и Доналд Тръм 🙂 съм на линия", пише икономистът.

В поста си Каролев разказва и за преживяванията си в ареста в Благоевград. "Доста от вас питаха, как е било в ареста 🙂 Нормално 🙂 И да ви кажа, че както петимата полицаи в Разлог, така и всички полицаи в РДВР Благоевград и СДВР с които трябваше да говоря и/или да ме пазят и ескортират от Разлог до Благоевград и на другия ден до София се държаха много добре".

"Хубав ден и не се спичайте 🙂", завършва Каролев, като уточнява, че няма намерения да коментира публикацията. Постът му бил ясен, а и си имал доста работа. Не става ясно дали вече ще спазва правилата.