Карбовски съди Кузов
Карбовски съди Кузов / netinfo

Мартин Карбовски, журналист в Дарик радио и водещ на предаването "Отечествен фронт" по "Нова телевизия", ще съди депутата Владимир Кузов за клевета, морални щети и уронване на професионалното име, съобщи журналистът.

Причината е разпространената от Кузов информация, че Мартин Карбовски е разследван и има жалба срещу него за клевета и подбудителство.

В писмо от Районна прокуратура прокурор Николина Ангелова отказва да образува дело срещу Мартин Карбовски по жалбата на Владимир Кузов.

В осем страници отказът е обоснован с мотивите, че всички свидетели по делото "Кузов" са разпитвани от полицията пред съдия година по-рано от срещата си с Мартин Карбовски.

Интервютата на Мартин Карбовски с децата-свидетели по делото "Кузов" са направени по регламент в присъствието на упълномощени лица-учители от домове за сираци.

Свидетелят Златан Петев Георгиев е потвърдил при дознанието, че разговорът с Мартин Карбовски за колело е бил само в контекста на въпроса за какво мечтае момчето. При първата си среща със Златан Георгиев Мартин Карбовски дори не е знаел, че момчето е свидетел по делото "Кузов".