Карбовски напуска Нова телевизия
Карбовски напуска Нова телевизия / Sofia Photo Agency, архив

Мартин Карбовски напуска Нова телевизия, обявиха от медията в официално съобщение. Водещият съобщил на член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп" за решението си да напусне и за това, че на 31 януари е подписал договор с друга телевизия.

„Считаме тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова ТВ има сключен договор за производството и излъчването на предаванията „Отечествен фронт" и „Карбовски Директно" с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г.", се казва в съобщението на Нова ТВ. Според ръководството на телевизията поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи, тъй като в последните няколко седмици са се водили преговори между Нова ТВ и Телеман за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти.

Засега екипът на продуцентската къща "Телеман", която стои зад двете предавания, ще остане на работа в телевизията.

Ръководството на телевизията пожелава на Мартин Карбовски успех в новите начинания и му благодари за времето в Нова ТВ. От своя страна той благодари на Силва Зурлева, на продуцентите от "Телеман" и на режисьора Николай Русакиев.

Пред "Стандарт" Карбовски обясни: „Няма скандал с Нова ТВ, тръгнах си, защото не искам никой да кадрува в предаването ми - бил той уважаван учител или не добър агент. Седем години не съм правил компромис с гостите си. Напоследък, по причини независещи от телевизията, се наложи да направя такива компромиси, което за мен е неприемливо. Свикнах върху мен да няма цензура и не бих се примирил дори с малките проблеми, които някой ми налага в моята телевизионна изява. Не съм сигурен, че съм прав в тази война, защото човешката правда пред Господ е като опетнена дреха, но сърцето ми подсказва, че не е редно да търпя компромиси в Нова телевизия".

По непотвърдена информация Мартин Карбовски ще започне ново предаване в ТВ7.