Радев прие на Дондуков 2 шефовете на службите за сигурност
Радев прие на Дондуков 2 шефовете на службите за сигурност / Президентство
С изтичането на срока на наложената от РЗИ-София карантина и направен тест за коронавирус, който е с отрицателен резултат, от днес президентът Румен Радев възобновява работните срещи в своята програма, съобщиха от пресслужбата му. На 17 февруари положителен тест за коронавирус даде неговата съпруга Десислава Радева. 

Днес държавният глава прие първо председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски, а след това заедно с вицепрезидента Йотова се срещнаха с ръководителите на службите за сигурност.

Десислава Радева е с коронавирус

С Мартин Дановски държавният глава обсъди идеята за създаване на мрежа от агенции и органи в областта на иновациите, функциониращи на територията на държавите участнички в инициативата „Три морета“. Предложено бе Агенцията да съдейства и за „идентифицирането на ключови национални проекти в областта на науката, образованието и иновациите, които да намерят реализация в рамките на инициативата „Три морета““, според пресслужбата на президента.

Поводът за срещата на Румен Радев с шефовете на службите бе полученото в президентската институция писмо от Културния център „Иван Михайлов“ - Битоля, както и сигнали на наши сънародници от Република Северна Македония, за зачестили прояви на накърняване на техните права само поради обстоятелството, че се самоопределят като  етнически българи.

Пребиха българин в Северна Македония

Радев обсъди с ръководителите на службите за сигурност предприемането на своевременни мерки за защита на правата на българските граждани зад граница при атаки срещу тях само заради националното им самосъзнание.