33 са новите случаи на заразата в областта
Отделението по акушерство и гинекология на Университетската болница „ Дева Мария” в Бургас, е поставено под карантина за неопределено време, предава NOVA.

Заповедта на директора на Здравната инспекция беше издадена след 8 положителни проби за коронавирус - при трима лекари и пет души медицински персонал.

Нов печален рекорд: 516 заразени с коронавирус

Под принудителна карантина в болницата остават и 17 пациентки. 14 бебета са в отделението по „Неонатология”. 6 от заразените медици са под карантина в домашни условия, тъй като нямали симптоми.

„Само една от акушерките е със загуба на обоняние. Колегата акушер-гинеколог, той е известен - д-р Гергиоски, е добре, няма никакви клинични симптоми. Освен първите два дни, имаше температура.Единствено проблем остава другия колега, който е в крайно тежко състояние, бих казал критично тежко състояние, в „Реанимация” е и на апаратна вентилация”, обяви д-р Христо Якимов- зам.-управител УМБАЛ „Дева Мария” в Бургас.

33 нови случая на заразата в областта, съобщиха от РЗИ. Те са: 19 в община Бургас, 4 - Айтос, Руен - 1, Камено - 2, Карнобат - 3, Сунгурларе - 3, Созопол - 1

От новите случаи, трима души са хоспитализирани. Всички останали са на лечение в домашни условия. В тежко състояние и в реанимация - няма.
nova.bg