/ БГНЕС, архив

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в ефира на NOVA казусът с австралиеца Джок Полфрийман, който бе освободен предсрочно за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. Той обясни защо в показал среден пръст в ефир по време на телевизионно интервю. „С този жест исках да кажа, че Джок Полфрийман показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам”, каза Каракачанов.

Каракачанов: Политиците в Скопие имат шанс да се поправят

Той коментира и темата за евентуалното приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Каракачанов бе категоричен, че западната ни съседка не трябва да бъде приемана в Общността преди да промени политиката си спрямо България.

Коритаров сравни Полфрийман с Левски - и той извършил убийство (ВИДЕО)


„За мен интересът на нашата страна стои над всякакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и т.н. Проблемът с политиката на Северна Македония спрямо България е от 50 години. Ако Скопие не поправи своята антибългарска политика и влезе в този вид в ЕС, ще продължи да я провежда, но вече от много по-високо ниво, на което ние няма да можем да я спрем”, заяви Каракачанов.

Северна Македония е по-достойна за СССР, смята Каракачанов

 Как да ги отведем (Северна Македония) в европейското семейство с манталитета на Титова Югославия, попита той.
 
NOVA