/ Деляна Бобева
„България е разделена на две. Има две Българи. В българската Конституция няма квоти за представителност на етническите малцинства" - това каза в Казанлък вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, помолен да коментира теза на държавен служител от МОН за необходимостта роми да имат министри и депутати  поради факта, че са 10% от населението.
 
По думите на вицепремиера средствата, давани за финансиране на ромското включване и интеграция през последните години, не са дали нужния ефект.

Казанлък почете юбилейни 130 години бойна слава на 23-ти пехотен Шипченски полк (СНИМКИ)
 
В подкрепа на тезата си Каркачанов съобщи данни за броя на непълнолетните момичета, станали майки в страната. През 2013 година техният брой е бил 380, а само четири години по-късно, през 2017 година броят на непълнолетните майки в България се е увеличил десетократно и те са вече 3300.
 
В Казанлък Каракачанов коментира и темата за избора на самолети за българските ВВС и отношенията в т. нар. Малка коалиция. Той не скри разочарованието си, че не е получил подкрепа от останалите две партии в коалицията, като каза, че в момента Малката коалиция „не е стабилна“. Каракачанов допълни, че евроизборите ще са  индикатор за стабилността на тази коалиция.

Новоназначени военнослужещи положиха военна клетва в Бригадно командване-Благоевград
 
Пред журналисти министърът на отбраната призна за проблеми с охраната на 12-те военни обекта в страната и уточни, че имало специална концепция за това оки от тях да се охраняват от частни фирми и кои от Министерство на отбраната.
 
Министър Каракачанов бе в Казанлък за участие в мащабните чествания на 130-ата годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк. В проявите участваха висши генерали, представители на държавни и общински институции, военни, много граждани.

чествания на 130-ата годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк
Деляна Бобева

В чест на годишнината от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк и в памет на героизма на българския войник, на територията на военното поделение в Казанлък бе открит Музей на бойната слава. В него могат да бъдат видени различни военни експонати, оръжия от войната, военни униформи от различни периоди, исторически документи и военни вещи, както и стара печатна машина от самолетната фабрика "Капрони" в Казанлък.
 
В словото си пред Паметника на падналите за свободата на Родината, издигнат в парк „Розариум“ в Казанлък, военният министър говори за подвига на воините от „Лудия полк“, както е известен в историческите хроники 23-ти пехотен Шипченски полк, заради героизма на неговите воини.

Евроизборите ще бъдат индикатор за стабилността на малката коалиция
 
„Няма нови и стари ценности“, каза Каракачанов. Той призова съвремениците и наследниците на героите „да следват примера на великите си предци“ и „повече смелост в името на успеха на единна и силна майка България“.