Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС, архив
Вицепремиерът защити коалиционния си партньор и обясни, че е решение на групата Валери Симеонов да е зам.-председател на Народното събрание
Министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов защити коалиционния си партньор Валери Симеонов и разкритикува протестите срещу него.

До напражението се стигна, след като лидерът на НФСБ бе избран за зам.-председател на Народното събрание от квотата на "Обединени патриоти", а различни групи започнаха да изразяват недоволството си заради новия му пост.

Валери Симеонов: Протестите срещу мен са намеса в парламентарната демокрация

Днес Каракачанов бе убеден, че доскорошният им партньор  - "Атака", организира протестите срещу Валери Симеонов, а другите недоволни - майките на деца с увреждания, попита "колко пъти искат да му отрежат главата".

"Майките защо точно протестират? В християнската идеология има грешка, има и прошка. Колко пъти искат да му отрежат главата? Съжалявам, но мисля, че не са прави. Предложението е на групата, съгласувано е, аз съм дал моето съгласие", обясни Каракачанов.

Той настоя, че когато се говори за морал, трябва да се уточни според кои критерий.

Протест срещу Валери Симеонов, след като го избраха за зам.-шеф на парламента

"Джендърско-либералните, християнско-националните, семейните ценности, за кой морал говорим. Или има закон в държавата, или няма. С какво е нарушено нещо. Ние искаме да отнемем правото на някого да говори свободно и дори когато греши и си понесе отговорността, да продължим цял живот да го гоним. Не смятате ли, че е малко болшевишко? Дайте да го гоним, да видим и децата му, ако случайно работят хубава работа, да ги уволним, защото баща им е казал нещо, не е редно", продължи защитата си за Валери Симеонов вицепремиерът.

Симеонов за недоволните от новия му пост в парламента: Всеки има право на протест

Припомняме, че майките на деца с увреждания протестираха и преди година срещу лидера на НФСБ, когато той беше вицепремиер, заради изказването му, че са "група кресливи жени".