Мустафа Карадайъ парламент
Мустафа Карадайъ парламент / БГНЕС
Отклоняването на вниманието от истинските проблеми няма как да спре усещането за безвремие и хаос в държавата, каза председателят на ДПС
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация от името на групата за началото на новата парламентарна сесия. В началото на изказването си той се обърна към президента Румен Радев по повод неговото обръщение направи обръщение към народа и депутатите, в което държавният глава обяви, че трябва да се помисли за конституционни промени с възможност българи по рождение да се кандидатират на избори.

"Това е добро начало за възстановяване на диалога между институциите", поощри Карадайъ хода на президента.

"Прав сте, че български граждани нямат право да бъдат избирани, нещо повече - те са лишени от конституционното си право да гласуват. Само ДПС води тази битка", подчерта Карадайъ. 

ДПС има програма за ускорено догонващо развитие и настоява за диалог по националните приоритети.

"Годината е наситена с важни политически процеси. Те вещаят стратегически решения за бъдещето на всяко населено място, за цялата страна, Европа и региона. За това са нужни политически програми и платформи, нужна е визия в дългосрочен аспект", каза още председателят на ДПС. 

"Преди два дни отбелязахме 80 г. от началото на Втората световна война, най-кървавият конфликт, нанесъл непоправими щети и променил неблагоприятно милиони човешки съдби", наблегна лидерът на Движението. Това ни напомня колко е важно от историята да си извличаме правилно поуките и да се противопоставяме на ксенофобията и омразата, подчерта той.

"Още преди една година предупредихме - държавността е в колапс, войната е политическа и междуинституционална. Това трябва да спре! Подобен тип управление създава проблеми пред страната и не решава проблемите на гражданите, а ги задълбочава. Наложената тенденция на омраза на всички към всичко вещае нова криза", смята Карадайъ.

"Предизборната кампания е повод да спрем хода надолу, да направим качествена кампания и да подобрим качеството на живот на българските граждани, наблегна Мустафа Карадайъ.

"За управляващата партия е важно да осъзнае, че страната се нуждае от програма за ускорено икономическо развитие. Отклоняването на вниманието от истинските проблеми няма как да спре усещането за безвремие и хаос в държавата", заключи той.