/ БГНЕС
"Охрана съм на всички български граждани, на правата и свободите им, на човешките и гражданските им права също", това заяви пред журналистите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев, които се провеждат днес и утре във връзка с конституционната процедура по съставяне на правителство.

Ицо Хазарта за НС: Докато Радев произнасяше реч, депутати си говореха, търсеха нещо в носа

Този въпрос към него дойде по повод изказването на Христо Петров, известен повече като Ицо Хазарта, в интервю пред NOVA. Там той обясни за впечатленията си от първия парламентарен ден в Народното събрание. „Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират - ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски става и отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата, той също отново отива с него. Това е депутат, с депутатска заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител. Опитайте се да разкажете това на някой германец или на някой французин - искам да видя изражението”, посочи той.

"Не само аз, а и цялата ни парламентарна група, цялото ръководство на партията и въобще цялата партия сме охрана", допълни Карадайъ днес пред журналистите. 

ДПС
БГНЕС

Лидерът на ДПС коментира и думите на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, според когото е добре да се въведе зелен сертификат и за депутатите в парламента.

"Не е лоша идея в Народното събрание да се влиза само със зелен сертификат", каза Карадайъ и добави: "Така ще дадем пример, че сме отговорни към човешкия живот. "