ДПС се регистрира за изборите на 14 ноември
ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори, които са насрочени за 14 ноември.

Подадохме документи и за двата вида избори – за президент и за избор на народни представители“, каза председателят на ПГ ДПС Мустафа Карадайъ

Той не издаде име относно номинацията за президент, нито дали кандидатурата ще бъде партийна.

„Днес ДПС ще има онлайн заседание и ще приеме номинации. В зависимост от номинациите ще вземем решение и ще регистрираме кандидатите за народни представители и кандидатите ни за президент и вицепрезидент, ако има такива“, каза Мустафа Карадайъ.

Призивът ми е да се отнесем сериозно към тези избори, трябва да изберем президент, който да е обединител на нацията, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили, това, което видяхме вече на два пъти“, заяви още той.

„Другата седмица имам посещение в Брюксел, това са сигнали за полицейски произвол в страната през юли“, заяви още Карадайъ. И призова всички българи да дават гласност на всяко закононарушение и на всеки полицейски произвол.

По думите му органите на властта действат по заповед на министъра на вътрешните работи. „Президентът Радев няма как да не знае, а може и да участва в указанията към служебния министър Бойко Рашков, който абсолютно съзнателно и целенасочено погазва конституционни права на български граждани от една страна, ограничавайки ги и да могат да гласуват, с органите на реда. А от друга страна нарушава и човешки права на български граждани, унижава български граждани, има достатъчно факти – следене, унижение, събличане на хора, обиски по домове, в коли, по улицата...Това е партиен апарат“. Това каза още Карадайъ и заяви, че на репресии са подлагани членове на ДПС.

"Ние от ДПС сме представили нашата програма за ускорено икономическо развитие на страната", уточно той.

Изборите този път ще бъдат 2 в 1. Едните са за президентски вот, а другите за парламент. Това ще бъде трети опит за съставяне на кабинет тази година.