/ БТА
"Централният съвет на ДПС проведе своето заседание, след като указите на президента са факт за насрочване на поредните ненужни парламентарни избори", обяви лидерът на партията Мустафа Крадайъ

"Едно от решенията е, че ДПС ще се яви самостоятелно на тези предсрочни парламентарни избори", обяви Карадайъ. 

Той съобщи, че е избран и състав на централния изборен щаб, който ще е същия като предходните избори.

“Рашков нарушаваше закона, изпълняваше политически поръчки, така че сега искаме да призовем всички, които ще организират изборите да направят така, че всички избиратели да могат да упражнят избора си на глас и той да бъде честно и прозрачно отчетен”, заяви още Карадайъ.

“Въпреки че имаше номинации от почти всички избирателни райони, Делян Пеевски се отказа да бъде част от листите. Сега обаче ще настояваме той да не се отказва от това участие”, коментира още Карадайъ. 

На предстоящите избори се надяваме да получим онзи необходим резултат, за да може да преодолеем политическата криза и следващото НС да може да излъчи редовен кабинет. Надяваме се и ДПС да е част от мнозинството, което ще излъчи редовен кабинет в новото НС, заяви на пресконференция председателят на партията Мустафа Карадайъ.

"Мантрата да се преиграва на добри и лоши, и да се рисува образът на опонента като лошия, ламята, дявола и черния, от друга страна, аз, добрият свети Георги, който ще победя ламята, и като махна лошите, всичко ще се оправи, изгражда митовете и стават нужни героите спасители. Ние, в България, трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим. Няма нужда нито от хора спасители, нито от митове, нито да противопоставяме и слагаме изкуствени разделителни линии. За пореден път ще кажа, че ако важи това, че обединението прави силата, че заедно можем да гарантираме просперитет в нашата родина, то това би трябвало да важи за политиците и за работата на НС. Задължителното разделение в НС, това е разделение и в обществото. А от историята знаем, че няма просперитет в разделеното общество", изтъкна той.

"Мисля, че България има един основен проблем от гледна точка на добрите и лошите", каза още Карадайъ.

Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.
Десислава Антова/БТА/БГНЕС/Агенция "Фокус"