/ Георги Димитров
Този служебен кабинет счупи доверието в честността на изборите, посочи лидерът на ДПС
Българските граждани заслужават европейски стандарт на живот, отговорни политици, знаещи и можещи политици - политици с държавническо мислене и поведение. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент, след като упражни правото си на вот.

Секционните комисии са задължени да подпомагат избирателите в упражняването на глас. Това се опитах да покажа на българските избиратели, че не е трудно да се гласува на машина. СИК би трябвало да им съдейства, когато пристигнат в секцията за гласуване, посочи той.

Корнелия Нинова: Гласувах за разумни решения и хора

По думите му изборите определят държавните органи и затова от друга страна държавните органи би трябвало да гарантират честността на изборите и трябва да създадат възможност на всеки български гражданин да гласува така, както е гласувано в Изборния кодекс, където пише, че гласуването е задължително.

Ахмед Доган гласува (ВИДЕО)

Той разкритикува и служебния кабинет по отношение на изборния процес. "За съжаление на тези избори видяхме, че този служебен кабинет не се справи с това и счупи доверието в честността на изборите и затова призовавам българските граждани да гласуват отговорно за политици с държавническо мислене и поведение.

17 минути преди 08:00 ч. пък гласува и почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, но запази мълчание пред медиите.