Камов: ПДС излиза от Коалиция за България
Камов: ПДС излиза от Коалиция за България / Sofia Photo Agency
Политическо движение Социалдемократи излиза от Коалиция за България и няма да се яви заедно с БСП на следващите парламентарни избори. Това заяви лидерът на движението Николай Камов след заседание на неговото ръководство.

Причините да не се чувстваме част от Коалиция за България са неизпълнените предизборни обещания, данъчното бреме и постоянно увеличаващата се корупция, посочват социалдемократите.

По думите на заместник-председателя на движението Славчо Георгиев Коалиция за България не е давала мандат на правителството да увеличава здравната вноска, нито да премахва семейното подоходно облагане. Напротив, подпомагането на младите семейства беше обявено за приоритет, а се води точно обратната антисоциална политика, коментира Георгиев, който е баща на три деца.

Николай Камов пък съобщи, че Политическо движение Социалдемократи води консултации със Земеделския народен съюз на Стефан Личев, БСДП, ВМРО, Новото време, Гергьовден и ЛИДЕР за формиране на предизборен центристки блок. За нас е невъзможно да се включим към проекта на СДС, а с ГЕРБ е възможно взаимодействие, но след парламентарните избори, заяви лидерът на ПДС.

Камов потвърди, че няма да се присъединява към никоя друга парламентарна група след като бе изключен от Коалиция за България.