Камион се удари в каменна ограда, трима души загинаха
Камион се удари в каменна ограда, трима души загинаха / снимкa: Sofia Photo Agency
Трима души загинаха, а един е със опасност за живота след катастрофа тази нощ край село Стефан Стамболово, община Полски Тръмбеш. Те са се возили в тежкотоварен автомобил „Рено Експрес" с великотърновска регистрация.

Водачът на камиона е изгубил управление, излязъл е от пътното платно и се е забил в гаражна врата и каменна ограда. Шофьорът, на който все още не е установена самоличността, е загинал на място.

По-късно в болница от тежките наранявания са починали пътуващият до водача 42-годишен мъж от с. Никюп и возещият се в каросерията 27-годишен мъж от с. Менгишево. С опасност за живота в реанимация е настанен другият возещ се в колата 47-годишен мъж, също от Никюп. Полицията работи по изясняване причините за произшествието. Образувано е досъдебно производство.

Трима души са загинали при 27 катастрофи през денонощието, съобщава пресцентърът на МВР. 31 са ранените.

В София 174 са леките катастрофи и 4 тежките за изминалото денонощие. 215 са катастрофите от началото на месеца в България с 19 загинали и 257 ранени. 700 са загиналите по пътищата на България от началото на 2008 година при 5446 катастрофи.