Камерите в басейн „Приморски” били бутафорни
Камерите в басейн „Приморски” били бутафорни / netinfo

Камерите в басейн „Приморски” са бутафорни и не снимат. Това разкри в сутрешния блок на Дарик-Варна шефът на „Спортни имоти” Петър Пасев. Снимащите устройства са били монтирани преди десетина дни от общинска полиция вследствие на над 200 разбивания на шкафчета и десетина кражби на вещи в мъжката съблекалня от септември насам, посочи Пасев.

За камерите в мъжките съблекални на басейна сигнализира общинският съветник от „Атака” и председател на комисията по „Обществен ред и сигурност” в местния парламент Красимир Маринов. Две от камерите са били в съблекалнята, която се ползва от външни посетители. Те са покривали цялото помещение. Третата камера е била в съблекалнята, ползвана от състезателите.

Идеята за поставяне на камерите дойде от майка на дете, което тренира в комплекса. "Ако кражбите продължат, не изключвам възможността да сложим истински камери", заяви шефът на „Спортни имоти”.

Според Пасев, който е член на ДПС, скандалът е породен от лично отношение на съветниците от “Атака” към самия него.

Междувременно стана ясно, че на управителя на басейн „Приморски” е съставен констативен протокол. Сигнал до прокуратурата е подаден от бащата на две деца, които са ползвали съблекалните.

Случаят ще бъде разгледан на заседание на местната общинска комисия по младежки дейности и спорт, което започва в 11 часа.

Други новини от Варна