Камен Пенков: Оставката ми е в джоба
Камен Пенков: Оставката ми е в джоба / снимка: Sofia Photo Agency

Заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков заяви, че оставката е в джоба му. „Готов съм да я подам, защото съм част от този екип. Преди това обаче ще разговарям с Румен Петков и премиера Сергей Станишев” – това каза пред Дарик Пенков. Той заяви, че е възможно да съди за клевета бившия директор на ГДБОП Ваньо Таньов, който го нарече „бизнесменът на МВР” и каза, че е свързан със съмнителни бизнесмени.

Ето какво каза Пенков пред Дарик:

Не Ваньо Танов е човекът, който ще ми дава оценка на мен, тъй като неговият морал, изявите му в последните няколко седмици и месеци, са онзи критерий, който би го определил като мой съдник. Много отдавна е добре известно, че аз не съм свързан с бизнеса. Така че каквито и да било обвинения и спекулации в тази насока просто не издържат.

Бихте ли си подал оставката?

Искам да заявя ясно и категорично – моята оставка е в джоба и я нося основно поради две причини, и двете причини са от морален характер. На първо място, аз възнамерявам след разговори с министър, премиер, хора, които са ме поканили да бъда част от този екип, имам намерение и заявявам готовност да подам своята оставка, поради това, че аз съм част от този екип и бих искал да понеса своята отговорност.

Цялото интервю с Камен Пенков чуйте утре в предаването "Дарик кафе"

Повече за това как се стигна до оставката на Румен Петков, както и коментарите и отзивите след нея четете тук