Калфин: В МВР трябва да се направят значими промени
Калфин: В МВР трябва да се направят значими промени / снимка: Sofia Photo Agency
Недопустимо е да има висши офицери, още по-повече – генерали в МВР, които да злоупотребяват, да събират информация и след това да я продават, на който не трябва – това заяви във Враца министърът на външните работи Ивайло Калфин. Калфин бе във Враца за среща с активисти на БСП

„Това е системен проблем, те трябва да понесат отговорността си, но което е по-важно – трябва да се смени така системата, че това нещо да не случва. Надали някой се заблуждава, че това е нещо, което става през последните една, две или три години. Очевидно, че това е трайна практика в МВР”, коментира още Калфин.

„Вместо МВР да бъде насочено към борба с престъпността, в момента хиляди съвсем честни служители на министерството се срамуват заради няколко висши служители, които са злоупотребили със своите възможности. Там очевидно ще трябва да се направят значими промени, и персонални – всеки, който е злоупотребявал с властта и с информация, и системни – които са още по-важни, така че това да не се допуска в бъдеще”, допълни външен Калфин.

Министър Ивайло Калфин бе във Враца за среща с активисти на БСП. Заедно с него, в разговорите участваха зам.-министри на образованието, транспорта и културата.

Други новини от Враца