/ iStock/Getty Images
Днес над страната ще е предимно слънчево. Преди обяд ще е почти тихо. След пладне ще духа слаб до умерен южен вятър, с него температурите ще са повишат и дневните ще са между 22 и 27 градуса. В София - около 23 градуса.

iStock/Getty Images

Каква есен ни очаква?

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 16 градуса, а дневните ще са между 21 и 24 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 21 - 23 градуса.

iStock/Getty Images

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево с умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

iStock/Getty Images

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър; в нощните часове ще бъде почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 9 и 14 градуса.

iStock/Getty Images

Дневните температури ще продължат да се повишават и в понеделник максималните ще са над 25 градуса, но отделни места ще достигат и до 30 -31 градуса.

Във вторник дневните температури, главно в североизточната половина от страната, слабо ще се понижат. 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА