Минималните температури ще са между минус 7°С и минус 2°С, в София - около минус 5°С. Утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5°С и 10°С, в София - около 5°С, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 5°С-7°С. Температурата на морската вода е 5°С-6°С. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°С, на 2000 метра - около минус 6°С.

През следващите дни вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен. Ще има променлива облачност, по-голяма вероятност за слаби валежи от дъжд има в сряда в Източна България. Температурите ще се повишават и в сряда минималните ще са между минус 3°С и 2°С, а максималните - между 6°С и 11°С. 

Кулминацията на това февруарско затопляне ще е в петък с температури през деня в някои райони около 15 градуса.

В последните дни на тази и началото на следващата седмица през страната ще преминат два студени фронта. Първият ще обхване почивните дни с мощен запад-северозападен вятър. Валежите ще са краткотрайни от дъжд в равнините и сняг в планините.

Следващият студен фронт се очаква около 20 февруари. Освен силния вятър, той ще понижи температурите. След почти пролетен понеделник, ще последва застудяване с превалявания от дъжд и сняг. За ден два отново ще усетим полъх на зимата.

След това до 25-26 ще се радваме на слънчеви февруарски дни с постепенно повишаване на температурите над обичайните за този студен месец.
nova.bg, НИМХ