/ БГНЕС
Ще изпратим април с обилни валежи
През настоящата седмица ще бъде топло и с повече слънчеви часове. Повече валежи с гръмотевици се очакват на Разпети петък, а в събота и неделя се очаква по-топло и спокойно време, с по-малко валежи и то на места в следобедните часове. Това съобщи климатологът Георги Рачев по БНТ.

Какво време ни очаква до Великден?

"Намираме се в периферията на един голям антициклон. Следващият е над Атлантическия океан и в неговата източна периферия непрекъснато ще настъпва по-хладен въздух, като във вторник и сряда в следобедните часове ще има гръмотевици и превалявания около и над планините. Температурите ще бъдат доста високи за сезона, като ще надхвърлят 20 градуса", каза Рачев.

По думите му, в неделя на обяд - навръх Великден ще бъде топло с температури 15-20 градуса, като все пак се очаква леко понижение. Сравнително хладно обаче ще е в нощта на Великден. Около 19-20 април се очаква свеж атлантически въздух ще донесе захлаждане със значителни валежи. Сутрин ще бъде хладно с минимални температури от 2-3 до 5-6 градуса.
 

БГНЕС


До края на месеца и по-точно около 25-26 април се очаква една сложна синоптична обстановка с много валежи, но сравнително топло време с температури над 15 градуса. Засега април обаче е сравнително сух, но до края на месеца се очаква циклоните да донесат по-влажен атлантически въздух, обясни още климатологът Георги Рачев.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg