/ ThinkStock/Getty Images
В понеделник в равнините и около водните басейни ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Предимно слънчево ще е времето над планинските райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 14 и 19 градуса.

есен времето
ThinkStock/Getty Images

От минус 7 до 25 градуса - какво време ни очаква през ноември?

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 14 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

времето есен катерица
ThinkStock/Getty Images

По Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри, но привечер отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

времето есен таралеж
ThinkStock/Getty Images

През повечето дни от новата седмица над равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време. На отделни места ще превали слаб дъжд. Временно подобрение на видимостта ще настъпва след обяд. Над планинските райони и Югозападна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В началото на седмицата преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 13 и 18 градуса; през последните дни температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА