/ iStock/Getty Images
В четвъртък ще се задържи предимно облачно, на места в низините - и мъгливо. Преди обяд, главно в Централна и Източна България, ще има валежи от дъжд и сняг, след обяд в Централна Южна България ще продължи да превалява дъжд, но до вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, в югоизточните райони - от север-североизток и там временно ще се усилва. Дневните температури ще са без съществен ход и максималните ще са между 2 и 7 градуса, в София - около 4 градуса. Атмосферното налягане значително ще се повиши и вечерта ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър. По проходите ще има условия за навявания и преспи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В петък, с усилване на вятъра от запад-северозапад, ще се затопли, дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. Ще има променлива облачност, над много райони временно намаляваща и до предимно слънчево.

Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време, към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3 и 8 градуса и до сутринта ще останат над нулата, максималните ще са над 10 градуса. Ще има променлива облачност, по-често значителна, възможни са изолирани слаби превалявания.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ