С Обама, Путин и Борисов в небето. Екип на Нова телевизия надникна в самолетите на държавните глави. Американският „Еърфорс Уан" скоро ще бъде сменен с нов, а руският президент не остава и крачка назад. Очаква се да отвърне на удара с ултрамодерен самолет. Къде е България на фона на машините на суперсилите?

Летящият Кремъл на Путин ще включва канцелария на президента, конферентна зала, фитнес, голяма спалня, баня с тоалетна и дори клиника. Очаква се супермашината да бъде оборудвана с най-модерните технологии. Ще има скъпи мебели от дърво и кожа, а всички метални части да са позлатени. Към момента президентът Путин лети на „Ил 96" - специална конфигурация.

За разлика от руснаците, американците не крият как изглежда „Еърфорс уан". Самолетът на Барак Обама струва на данъкоплатците по 207 000 долара на час полет. Машината е на три нива. В него има овален кабинет, конферентна зала, кухня, както и самостоятелни стаи за почивка. Има дори операционна. При всеки полет с Обама лети и лекар.

Нова авария с „Фалкон"-а на премиера Борисов (ВИДЕО)

„Еърбъс А319" служи на българското правителство от 2009 година. Нашият самолет определено е несравним с тези на суперсилите. Той няма допълнителни резервоари и може да лети единствено към дестинации до 5000 километра.

Българската власт разполага и с Фалкон. На бизнесджета обаче не му върви. Инцидент с колесника го извади от строя за дълги ремонти.

Източник: Novanews.bg