/ ThinkStock/Getty Images
От 14 души, настанени в столични болници след тежката катастрофа край Своге в събота, три жени остават с опасност за живота. Състоянието на пострадала, която бе с опасност за живота, е по-добро, съобщиха от столичната болница "Света Анна", където тя е настанена. Жената вече не е на апаратно дишане и няма пряка опасност за живота ѝ.
 
От лечебното заведение отбелязват, че към момента има подобрение в общото отстояние и при другите настанени там четири пациентки, пострадали при трагичния инцидент, и те вече са изведени от реанимацията и настанени в Клиника по хирургия и Клиника по ортопедия и травматология на болницата.

Адвокатът на шофьора на автобуса: Той е мислил за самоубийство

Все още тежко е състоянието на мъжа, пострадал при катастрофата в Искърското дефиле и настанен в "Света Анна". Той остава хоспитализиран в реанимацията на лечебното заведение.
 
От шестима пострадали при инцидента, настанени в „Пирогов”, трима все още са с опасност за живота, съобщи по-рано през деня директорът на болницата проф. Асен Балтов. Добрата новина тук е, че състоянието на най-тежко пострадалите е стабилизирано и влошаване не е наблюдавано при нито един от тях.

Рали състезател провери фаталното място край Своге и коментира опасностите (ВИДЕО)
 
„Състоянието на трите жени, които са на апаратна вентилация, няма промяна, задържа се. Стабилни са, но не може да се каже, че са извън опасност за живота. Другите три жени, които са в по-добро състояние, предстоят им оперативни интервенции днес и утре и може би в петък ще имаме повече информация какво точно е направено. Колегите прецениха, че е по-добре първо да минат операциите и след това да се прецени дали другата седмица да бъдат изведени, защото следоперативно трябва да има едно добро обезболяване, особено след такава тежка травма. Хубаво е да бъдат наблюдавани. Трите жени, които са на апаратна вентилация, засега са в стабилно състояние и не се влошават, което е добре. Защото ако започне да се влошава динамиката, сърдечната дейност, се предприемат допълнителни мерки. Но за момента са в същото състояние, което е добре“, обясни проф. Балтов.
 
Без опасност за живота са и двамата пострадали, които се лекуват във Военномедицинската академия.