Какви са версиите за убийствата в Нови Искър?
95808
Какви са версиите за убийствата в Нови Искър?
  • Какви са версиите за убийствата в Нови Искър?
Телата на петима души бяха открити днес в къща в град Нови Искър, след като мъж подал сигнал в полицията, че от няколко дни не може да се свърже със свои близки. Той разказал, че от 29 декември не се е чувал с брат си, с когото редовно поддържал връзка.

Откриха пет тела в къща в Нови Искър

Криминалисти от София веднага били изпратени на адреса, където открили петте трупа. Две от телата били намерени на втория етаж, другите три трупа били на първия. Жертвите са от едно семейство. Опровергани бяха първоначалните информации, че жертвите са мъж, три жени и дете. Жертвите са възрастна жена, мъж на средна възраст и неговият син. Сред жертвите са още 16-годишно момиче, което е негова доведена сестра, и друг младеж - на 18 години.
 

БГНЕС

Пристигналите на място екипи на полицията откриват пет трупа в къщата, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
 
"Касае се очевидно за семейство, което живее тук от около година и половина, след като се е преселило от София. Жертвите са пет - баща и неговият син, дъщерята на съпругата в семейството, още един младеж, който очевидно е неин приятел и майката на съпругата в семейството, която е родена през 1945 г., възрастна почти неподвижна жена. Всички те по първоначални данни са застреляни с по един изстрел с малокалибрено оръжие. Застреляно е и кучето на семейството - немска овчарка", обобщи информацията той.
 

БГНЕС


МВР обяви за издирване 44-годишната Кети Николова Кюхова, която е живеела на съпружески начала с убития мъж и била дъщеря на възрастната жена, застреляна в къщата.  

"Това реално е жената, която е живеела на съпружески начала, без да има граждански брак, с един от убитите. В тази връзка е обявена за издирване. Обявена за издирване е и автомобил БМВ Х5, който е собственост на семейството. към момента няма намерено оръжие, но не изключване при продължаване на огледа да бъде открито такова", съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.
 
Полицията издирва жена след убийствата в Нови Искър

По първоначална информация, семейството се е събрало да празнува Нова година. Според първоначални данни от огледа, убийството вероятно е станало именно в новогодишната нощ, поясни Цацаров. Директорът на националното следствие Борислав Сарафов определи престъплението като хладнокръвно. А Младен Маринов допълни, че разследващите търсят свидетели, които да кажат кого от жертвите са виждали последно.


МВР, пресцентър


Все още няма информация какви може да са евентуалните причини, довели до тежкото престъпление. По информация на съседи семейството се преместило да живее в Нови Искър преди около година.

Основните версии за момента са две - за петорно убийство, както и за убийство и самоубийство. Никоя от двете все още не е водеща, коментира Сотир Цацаров.
 

БГНЕС


"Не можем да кажем, че търсената жена е избягала. Към момента тя е издирвана. Всичко се установява в момента - криминално минало, регистрации, телефонни връзки, последни виждания от съседи и т.н. В момента работи целия капацитет на СДВР", увери главният прокурор. "Тепърва ще се извършва и динамичен оглед, съдебни лекари и експерти ще работят с всеки от труповете", уточни той.